• Referat: Gällstads FK - Gerdskens BK

I torsdags spelade GFK sin andra gruppspelsmatch i årets DM, mot Gerdsken på Lassalyckan. Ett Gerdsken som vann sin första match mot UIFK med 10-0. Låt vara att UIFK i den matchen var juniorbetonat, men 10-0 är starka papper så GFK var beredda på att det skulle behövas en stark defensiv insats mot Alingsåslaget. Men det är GFK som rivstartar på Lassalyckan. Med knappa minuten spelad river sig Albin Ek loss på högerkanten och får till ett skott från snäv vinkel. Målvakten får upp nävarna och styr undan skottet men inte bättre än att Arvid Bygård kan raka in returen till 1-0. Albin är med sin styrka och snabbhet ett ständigt hot i matchens inledning, sedan börjar ett ungt, spelskickligt Gerdsken trilla mer boll och GFK får försvara lågt. Efter dryga kvarten får Gerdsken ett jätteläge när ett inlägg från höger hittar en fri, löpande ytter vid den bortre stolpen men avslutet går rakt på Emil Stenberg som samlar in bollen i skopan. När halva halvleken är spelar, får Simon Forsblad utgå efter att han återigen gjort illa knät. Det gör att GFK får möblera om lite i laget och i den 35:e minuten kommer kvitteringen till 1-1 vilket även är resultatet i halvtid. Direkt i den andra halvleken har GFK två bra lägen att ta ledningen, men avsluten blir något för tama. Ju längre matchen lider, desto mer tar Gerdsken över och i den 73:e minuten tar bortalaget ledningen när man gör 1-2. Bara någon minut senare kommer även 1-3 och resten av matchen blir en transportsträcka till slutvisslan. En OK insats (framförallt defensivt) från GFK och en klart bättre prestation från föregående match, men det är kanske inte så konstigt då Rävlandamatchen var årets första och det bara kommer bli bättre och bättre ju fler matchen GFK får under bältet. Härnäst väntar derby mot UIFK, nästa söndag (17/3) kl. 15.30 på Lassalyckan. Förhoppningsvis med några nya gubbar i laget, då man gjort klart med ett par nyförvärv som kommer presenteras i veckan. Laget mot Gerdsken: (4-4-2) Mv: Emil Stenberg Hb: Rasmus Grönkvist Mb: Viktor Lid Mb: Marcus Eklund Vb: Elias Andersson Hm: Linus Håkansson Im: Simon Forsblad Im: Ahmad Husseini Vm: Arvid Bygård Anf: Albin Ek Anf: Simon Broman (K) ------------------------- Avb: Edvin Karlsson Avb: Oskar Lid Avb: Noel Björnbecker Herr 9 mar 0kommentarer
  • Inför DM: Gällstads FK - Gerdskens BK

Ont om tid för text idag, men truppen till kvällens DM-match mot Gerdsken: Truppen mot Gerdsken: 2. Marcus Eklund 5. Rasmus Grönkvist 6. Ahmad Husseini 7. Simon Forsblad 9. Albin Ek 13. Arvid Bygård 15. Simon Broman 18. Oskar Lid 19. Elias Andersson 20. Linus Håkansson 22. Edvin Karlsson 25. Noel Björnbecker 27. Viktor Lid 30 Tommy Bohman 31. Emil Stenberg Herr 7 mar 0kommentarer
  • Förlust i säsongspremiären

Årets första match slutade med 3-1-förlust borta mot Rävlanda på Bråtaredsvallen. Det syntes tydligt att det var GFK:s första match för året medan hemmalaget hade flera matcher under bältet i matchens inledning. GFK får inte tag i bollen och positionsspelet lämnar en del att önska och Rävlanda är klart spelförande. GFK sticker upp emellanåt och Linus Håkansson har ett avslut från nära håll efter ett fint inlägg från Abbas, men avslutet går en bit över. Ju länge halvleken lider kommer GFK in i det mer, men efter dryga halvtimmen hamnar man i en dipp och Rävlanda gör två snabba mål. 1-0 i den 34:e minuten på frispark och bara 2 minuter senare kommer 2-0 efter ett inspel från kanten och avslut från nära håll. Med någon minut kvar av halvleken gör Rävlanda sedan även 3-0 efter att Emil Stenberg skjutit hål i luften och bollen rullas enkelt in i det tomma målet. I den andra halvleken är det ett frejdigare GFK på planen. Om det har med Simon Forsblads intåg på densamma låter vi vara osagt, men det är i alla fall han som sätter reduceringen till 3-1 i den 52:a minuten. Bollen spelas ut till vänsterkanten till Abbas som utmanar försvaret och spelar bakåt till Simon som först fintar skott innan han tar till ett avslut strax innanför straffområdet som touchar en försvarare och som letar sig in bakom målvakten. Tyvärr blir den orangea glädjen över målet inte långvarig då broder Sebastian strax efter målet får utgå efter en hård landning. Andra halvlek är annars bra från GFK:s sida och Albin Ek skapar ett par chanser utan att få in bollen. Strax innan slutvisslan tvingas även Emil Andersson av planen efter att ha fått en Rävlandaspelare över knät. En ganska typisk "första-match" från GFK som även fick sätta två av ledarna som avbytare på bänken efter ett par återbud. Som tur var för deras del, visade grabbarna som var uttagna från start att det fanns helt OK med ork i kropparna. Nästa match spelas redan på torsdag, kl. 19.15 mot Gerdsken på Lassalyckan. Då hoppas vi dagens frånvarande spelare är tillbaka så fler grabbar får matchtid och gubbarna (ledarna) kan ägna uppladdningen åt att göra laget stärkta inför fortsättningen på säsongen. ---------------------------------------------- Laget mot Rävlanda: (4-4-2) Mv: Emil Stenberg Hb: Rasmus Grönkvist Mb: Emil Andersson Mb: Marcus Eklund Vb: Elias Andersson Hm: Linus Håkansson Im: Ahmad Husseini Im: Sebastian Forsblad (K) Vm: Abbas Ghasemi Anf: Albin Ek Anf: Simon Broman Avb: Simon Forsblad Avb: Tommy Bohman Avb: Daniel Persson Herr 3 mar 0kommentarer