13:00

Gällstads FK

Referat

Årets första vinst!

Efter idel förluster under årets DM och träningsmatcher kom så årets första vinst i dagens match mot Horred.
I en inte alltför välspelad match på Eksätersvallen stod GFK till slut som segrare.

På den mindre planen i Horred, inledde GFK frejdigt där framförallt Fabian Johansson kunde suga åt sig bollen på topp. Men passningsspelet därefter hade en del övrigt att önska och man hade svårt att komma till målchanser. Första stora chansen fick Horred när ett skott utifrån letade sig förbi alla spelare, men Emil Stenberg styrde bollen i stolpen och ut. Horred hade ett par långa gubbar som var farliga på fasta situationer men GFK tog upp kampen och stod emot. Gällstad vände ofta spelet med tidiga krossbollar och inspel men det blev aldrig riktigt farligt. GFK:s bästa chans fick Anton Olander när han smög upp från sin ytterbacksposition och fick ett inlägg vid den bortre stolpen. Emellertid gick volleyskottet någon meter över.

Den andra halvleken startade med mycket avbrott och på grund av det hamnade matchen i ett lojt tempo. Det höjdes dock allteftersom. Efter drygt 15-20 minuter in i halvleken fick Fabian Johansson lämna planen med en befarad lätt hjärnskakning. In i hans ställe hoppade Albin Ek, som var tänkt att sparas med en krånglande ljumske, in. Och tur var väl det att Albin ändå kunde göra ett par minuter för i den 74:e minuten fick han fatt i bollen strax utanför straffområdet och placerade in 0-1 till vänster om Horredsmålvakten. Med ett mer desperat hemmalag efter ledningsmålet, kunde GFK allt som oftast spela bort mycket tid i sina anfall och Horreds slutforcering uteblev något innan domaren blåste av matchen.

Det blir inte mycket tid till vila, för redan på onsdag är det dags för match igen, när GFK tar emot Torestorp/Älekulla kl. 13.00 på Åvalla.

Emil Stenberg 1 0 0 5 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng