Sätila SK

Referat

Förlust i premiären

På Dalshovs konstgräs tog GFK emot Sätila SK i årets seriepremiär i Division 5 Södra.

Inledningsvis ställer Sätila en hög press på GFK som inte har något motmedel till detta. Spelet blir därför något krampaktigt och sönderryckt från GFK:s sida. Sätila vinner allt som oftast enkelt tillbaka bollen när GFK försöker gå till anfall, men trots mer bollinnehav för Sätila är första halvlek oerhört chansfattig. Första halvleks bästa chans har troligtvis Albin Ek när han skjuter med högerns strax utanför straffområdet, men avslutet rullar ändå någon meter utanför målet.

Fem minuter in i andra ställer GFK till det i uppspelsfasen och Sätila vinner bollen högt upp i banan. Sätilaspelare tar med sig bollen in i straffområdet och skjuter 0-1 vid Kische´s främre stolpe. Strax inpå Sätilas ledningsmål, får Rasmus Grönkvist ett bra läge från nära håll men avslutet plockas enkelt av Sätilas målvakt. GFK börjar med halvtimmen kvar få till ett snabbare passningsspel inom laget och man verkar även ha inne en kvitteringsboll genom Fabian Johansson, men det blir väldigt tveksamt avvinkat för offside. Albin har därpå ett bra läge från nära håll efter att bollen studsat fram till honom efter en hörna, men avslutet går längs med målet istället för mot mål.
Med tio minuter kvar har Sätila ett kraftfullt skott på mål, men Kisch fångar säkert in bollen i skopan.
Anton Olander har sedan ett volleyskott som går strax över, men den riktiga forceringen mot Sätilamålet uteblir och GFK förblir mållösa i premiären.

De 62 betalande åskådarna som var på plats på Dalshov under söndagen, fick se en väldigt medioker fotbollsmatch. Efter en rent miserabel första halvlek från GFK:s sida, blev det bättre allteftersom i andra halvlek. Men det märks att det varit lite si och så med träningsnärvaron under vintern och att man troligtvis är ett par veckor efter rent formmässigt.
Men från och med kommande vecka är det äntligen dags att beträda Åvalla och kanske att det blir något lättare att ta sig till träningarna.

Härnäst väntar Horred borta på söndag, kl. 13.00. Därefter är det hemmapremiär på Åvalla den 1 maj.

Jonathan Kisch 1 0 0 5 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng