13:00

Torestorp-Älekulla FF

Referat

Andra raka segern för herrarna

Årets första värmebölja kom lagom till hemmapremiären på Åvalla mot Torestorp/Älekulla. Tyvärr drabbades GFK av två bakslag under uppvärmningen när både Marcus Eklund och Albin Ek blev tvungna att kasta in handduken. Det gjorde att Emil Andersson tog Mackes plats som mittback och debutanten Isac Persson tog Albins roll till vänster på mittfältet.

Trots omkastningarna i laget började GFK starkt och i den 6:e minuten kom Ahmad Husseini runt på kanten och slog ett fint inlägg. Det hamnade framför fötterna på Isac Persson och i stort sett med sin första bolltouch satte han 1-0 via stolpen. GFK hittade fram med snabba kombinationer och satte TÄFF på prov gång efter annan. I den 20:e minuten slår Linus Håkansson en djupledsboll på Fabian Johansson som i kamp med försvarare ändå får med sig bollen framåt. Touchen i sig blir inte den bästa, så Fabian fläker sig och får en tå på bollen som rullar retfullt förbi TÄFF:s utrusande målvakt och in i mål till 2-0. GFK ser därefter ut att ha allt under kontroll men som en blixt från klar himmel, reducerar TÄFF precis innan halvtidsvilan till 2-1 sedan GFK-försvaret gått bort sig.

Den andra halvleken blir mer av ett ställningskrig, men GFK:s ledning känns aldrig hotad. I den 76:e minuten bryter Elias Andersson fram och får bollen till Isac på vänsterkanten. Isac försöker slå ett inlägg mot den bortre stolpen där framstörtande GFK-are kommer rusande. Men bollen får en konstig bollbana och seglar över målvakten hela vägen in i det bortre krysset till 3-1 och segern var därmed säkrad!

Andra raka vinsten och väldigt positiva vindar runt GFK, vilket var ett tag sedan. Med den uppladdningen, där två startspelare av olika anledningar blev tvungna att avvika, trodde man att det återigen skulle bli som förra året där väldigt mycket gick emot laget. Istället blev det en något av en pånyttfödelse när Isac gör debut med två gjorda mål. Och med fler spelare på väg tillbaka från skador ser det bättre ut än på länge för de orangesvarta.
Härnäst väntar Länghem, som gått fram som en ångvält offensivt på sistone, onsdag den 8/5 kl. 19.00 på Ingsvallen.

Jonathan Kisch 1 0 0 6 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng